Ifjúsági programok

Lovasbemutató

A pusztába érkező gyerekeket csikósok fogadják. Ezután vendégvárás: zsíros kenyérrel, lila hagymával, alamint almalével és szódavízzel kínáljuk a vendégeket. A kínálás után elkezdődik a lovasbemutató, melynek során bepillantást nyerhetnek ember és ló évezredes, titokzatos kapcsolatába. Múltat idézően „hat ökör lassacskán” ballag el a közönség előtt. A csikósok és lovak csodálatos összhangja, a négyesfogat-hajtás eleganciája, a Puszta-Tizes lélegzetelállító látványa emlékezetes élményt jelent az idelátogatóknak.

Lovaskocsikázás

A végtelen pusztaságba kilátogatóknak különleges élmény a pusztai kocsikázás, melynek során a gyerekek megismerkedhetnek a kunsági puszta és a Sárköz sajátos hangulatával, a nehéz paraszti munkával és annak szépségeivel. A kocsikázás során szemünk elé tárul a puszta a nyári pásztorállással, ahol a szürkemarha gulya békésen legelészik, a cifra ménes szomját oltja. Tovább haladva látjuk a már majdnem feledésbe vesző racka nyájat, majd a majortól kissé eltávolodva a mangalica kondát.

Állatsimogatás

A látogatók megismerkedhetnek a kunsági puszta és a kalocsai Sárköz találkozásának sajátos flórájával és faunájával.
Istállólátogatás során a gyerekek megszeretgethetik a kis jövevényeket
(csacsi, ló, borjú, rackabárány, mangalica malac), a bátrabbak a lovaglást, szamaragolást is kipróbálhatják.

Lovaglás, szamaragolás

Szeretettel várjuk a lovak, lovaglás iránt érdeklődőket 2 éves kortól. Legyen szó kezdő, vagy haladó lovasról, nálunk mindenki megtalálja, amit keres. És ha esetleg csak lovat szeretne simogatni, vagy egyszerűen ló közelben szeretné eltölteni a szabad idejét, mi megteremtjük erre a feltételeket.

Áraink:
- Futószáras oktatás 2500 Ft / óra
- Szabadon kamrában 2500 Ft / óra
- Túralovaglás 3500 Ft / óra

A fenti árak 27%-os áfát tartalmaznak.

Pusztaolimpia

Gyermek és ifjúsági programjainkon belül kis vendégeinknek lehetőségük van eltölteni egy felejthetetlen napot a Bakodpusztai Idegenforgalmi Centrumban.  

Érkezéskor csikósok fogadják, majd vezetik látogatóinkat a nádtetős tribünhöz, ahol akár rossz idő esetén is kényelmesen megtekinthető a lovasbemutató. A lovasbemutató után egy kis szabadtéri csapatjátékra invitáljuk a gyerekeket.

A feladatok között megtalálható a zsákban futás, talicskázás, kötélhúzás, csacsi vagy póni szőrén megülése és patkódobás. A győztes csapat teljesítményét oklevéllel jutalmazzuk.

A Pusztaolimpia végeztével, istállólátogatás során kis vendégeink megszeretgethetik az új jövevényeket, kiscsikókat. Majd indulhat a pusztai kocsikázás, melynek során szinte testközelből csodálhatják meg őshonos állatainkat.

A program a Bakodi Csárdában végződik, ahol igény szerint összeállított menüvel várjuk az éhes olimpikonjainkat.

Programjainkat igény szerint, testre szabottan állítjuk össze. Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Árajánlat

Beutaztatás

Programszervezés

Esküvők, lakodalmak

Céges rendezvények

Családi rendezvények

+36 78 461-819

Árajánlat kérés

(c) 1995-2019 Kalocsa Korona Tours - All rights reserved.

Készítette: Webshop-Center