Mohács

Magyarország egyik legrégebbi települése egész évben remek úti cél a kikapcsolódni vágyó, illetve a történelem, a gasztronómia és a kultúra iránt érdeklődő vendégek számára. A természetvédelmi területek ölelésében fekvő soknemzetiségű kisváros a Duna-partjának látványával, épített örökségével és mediterrán hangulatával lenyűgözi vendégeit. A „busók” földjén járók bepillantást nyerhetnek a múltba (a busójárás 2009-től szerepel az UNESCO az Emberiség Szellemi Kulturális Örökség reprezentatív listáján), és a mindennapokba a történelmi emlékhelyek, a Fogadalmi Emléktemplom, a Városháza, a Vízimalom, a Busóudvar és múzeum megtekintésével.

Megújult a belváros, gyógyvizes uszoda és szabadtéri élményfürdő épült. A településen a hagyományos kulturális értékek gondozása mellett komoly hangsúlyt fektetnek az öko- és az aktív turizmusra is. A gyalogos, kerékpáros és vízi túraútvonalak kiépítésével, a kajak-kenu- és a kerékpárkölcsönző működtetésével könnyen megközelíthetővé és bejárhatóvá vált a Duna-Dráva Nemzeti Park területe, ezzel is színesítve a környék nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket.

Mohács az ország és egyben az Európai Unió dunai (schengeni) határkikötője a jól kiépített infrastrukturális lehetőségeknek köszönhetően könnyen megközelíthető, bármilyen közlekedési eszközt is válasszon az utazó.

A városban igyekeznek megőrizni a helyi kultúrának azt a fontos és karakteres elemét, amely segíthet Mohács identitásának megerősödésében és sokszínűségének megőrzésében.

 

Árajánlat

Beutaztatás

Programszervezés

Esküvők, lakodalmak

Céges rendezvények

Családi rendezvények

+36 78 461-819

Árajánlat kérés

(c) 1995-2019 Kalocsa Korona Tours - All rights reserved.

Készítette: Webshop-Center