Pusztaprogram

Alig száz kilométerre Budapesttől, szinte az ország geometriai középpontjában, a kunsági puszta és a kalocsai Sárköz határán Bakodpuszta várja a természetes környezet rajongóit.

Az 51-es főközlekedési úton Dunapatajt elhagyva a 108. kilométerkőnél magánút vezet a közeli Bakodpusztára, amely Dél-Magyarország egyik legszebb turistacentruma. A közel kétszáz hektáros területen olyan ritka őshonos állatfajtákkal találkozhatnak, mint a honfoglalás kora óta ismert magyar szürkemarha, mangalica konda, racka juh, vagy éppen a gyermekek kedvencei, a szemtelenül „követelőző” szamárcsikók.

A pusztába érkező vendégeket csikósok fogadják. Ezután vendégvárás: zsíros kenyérrel, lila hagymával, tájjellegű borokkal, valamint almalével és szódavízzel kínáljuk a vendégeket. A kínálás után elkezdődik a lovasbemutató, melynek során bepillantást nyerhetnek ember és ló évezredes, titokzatos kapcsolatába.

Múltat idézően „négy ökör lassacskán” ballag el a közönség előtt. A csikósok és lovak csodálatos összhangja, a négyesfogat-hajtás eleganciája, a „pusztatizes” lélegzetelállító látványa emlékezetes élményt jelent az idelátogatóknak.

Próbát tehetnek lovagolásból és szamaragolásból a vendégek is. Különleges élmény vendégeinknek a kocsikázás az érintetlen pusztába, melynek során megismerkedhetnek a kunsági puszta és a kalocsai Sárköz találkozásának sajátos flórájával és faunájával, s közben megcsodálhatják a ménes robajló vágtáját.

A kocsikázás keretében a pásztorálláson „szép juhászné” frissen sült pogácsával és barackpálinkával kínálja a vendégeket.

Puszta-program menete:

- Vendégek érkezése, köszöntése:

Mangalica zsíros, lilahagymás kenyérrel, hozzá pedig a régióból származó kiváló minőségű és ízvilágú hajósi borokkal.

-  Lovasbemutató:

Miután elfoglalták a vendégek a helyüket, kezdődik a lélegzetelállító csikós bemutató, - a teljesség igénye nélkül – a következő attraktív elemekkel:

- Pusztatízes, vagy más néven Koch-tízes bemutatója,

- az elegancia jegyében a Négyes-fogat bemutatója,

- a Paraszt-hármas,

- az ökrös fogat,

- illetve az ügyességi játékok során megmutatják a csikósok, melyikük a legrátermettebb lovas.

A bemutatón a narráció a vendégcsoport nemzetiségéhez igazodva, minden esetben az adott nyelven zajlik (magyar, német, angol, francia, spanyol, stb.)

- Istálló látogatása:

A vendégeknek lehetőségük van felkeresni a hajdani érseki gondozás alá tartozó, „habsburg-sárgára mázolt” több százéves uradalmi istállót.

- Lovaskocsizás a Pusztában:

A bemutatót követően, a vendégek kikocsiznak a Pusztába, ahol a „szép juhászné” friss pogácsával és pálinkával várja már őket. 

A vendégek a kocsikázás során megismerhetik a legismertebb őshonos állatainkat, a fekete hasú mangalica disznót, a racka birkát és a fejedelmi szürke marhát is.

- Ebéd:

A csoport igényeihez igazodva, étkezési lehetőséget is tudunk biztosítani a Bakodi Csárdában, ahol élő tárogatós muzsika kíséretében fogyaszthatják el a prémium minőségű őshonos állataink alapanyagából készült, igazi falusi főzőasszonyok kezei által készített, falusias ízvilággal ellátott ízletes étkeket.

A Bakopusztai Idegenforgalmi Centrum közel egy évtizede kiemelt bemutatóhely, azaz elnyerte a legmagasabb 5 patkós minősítést lovas szolgáltatóként.

 

Programjainkról bővebben érdeklődjenek a sales@kalocsakoronatours.hu  e-mail címen, vagy a 30-945-9771, 30-508-3938 számokon

Árajánlat

Beutaztatás

Programszervezés

Esküvők, lakodalmak

Céges rendezvények

Családi rendezvények

+36 78 461-819

Árajánlat kérés

(c) 1995-2019 Kalocsa Korona Tours - All rights reserved.

Készítette: Webshop-Center