Városlátogatás

Hajós

A sváb nemzetiségi kultúra ápolása, a pincék hűvösében érő tüzes borok, az Európában építészeti unikumnak számító másfél ezer pincéből álló település kellemes órákat tartogat a különleges élményekre vágyó turisták számára.

A pincefaluban ahol csak a bor "lakik", ugyanakkor a szorgos hajósi gazdák családi ünnepeik, vigasságaik színtere, s évtizedek óta úticélja a jó borok, a közvetlen emberi kapcsolatok kedvelőinek.

A történelmi hajósi borvidék híres borai a cabernet sauvignon, a kadarka, a zweigelt és a chardonnay. A pinceszeri séta, a sváb gombos harmonika, a jó hajósi borok, és az itt élők vendégszeretete sajátos miliőt kölcsönöz a falunak.

Az itt eltöltött időt színesítheti, a sváb kultúra megismerését segíti a hajósi Német Nemzetiségi Tájház megtekintése. A Tájház berendezésével, kialakításával hívatott a sváb ősökre oly nagyon jellemző pedantériát, tisztaságszeretet és az otthon melegét bemutatni.

Szekszárd

Bármely irányból közeledünk a városhoz, megkapó látvány a lankás domboldalakról lekúszó utcák, terek képe. Szekszárd méltán híres borkultúrájájáról, melyet a gyalogszerrel bejárható nevezetességek megismerése után bátran próbáljunk ki.

A borvidéken túlsúlyban vannak a kékszőlők, melyek közül meg kell említeni a kékfrankost, kadarkát, zweigeltet, merlot, cabernet sauvignont és cabernet franc-t.

Pécs – Kultúra és mediterrán hangulat

A város szinte pezseg, nem győzünk válogatni a kulturális kavalkádból. Gyalogos városnézésünk során útba ejthető a Barbakán, a Bazilika, a Dzsámi, a Zsolnay-kút, az Ókeresztény sírkamrák, csakúgy, mint a Vasarely Múzeum vagy a Zsolnay Múzeum.

Ha pedig elfáradtunk sétánk során, pihenhetünk a hűs Püspöki Pincészetben egy pohár jó bor mellett.

Mohács – „A busók földje”

Magyarország egyik legrégebbi települése egész évben jó úti cél a kikapcsolódni vágyó, illetve a történelem, a gasztronómia és a kultúra iránt érdeklődő vendégek számára. A természetvédelmi területek ölelésében fekvő soknemzetiségű kisváros a Duna-partjának látványával, épített örökségével és mediterrán hangulatával lenyűgözi vendégeit.

A „busók” földjén járók bepillantást nyerhetnek a múltba, és a mindennapokba a történelmi emlékhelyek, a Fogadalmi Emléktemplom, a Városháza, a vízimalom, a Busóudvar és a múzeum megtekintésével.

A településen a hagyományos kulturális értékek gondozása mellett komoly hangsúlyt fektetnek az öko- és az aktív turizmusra is. A gyalogos, kerékpáros és vízi túraútvonalak kiépítésével, a kajak-kenu- és a kerékpárkölcsönző működtetésével könnyen megközelíthetővé és bejárhatóvá vált a Duna-Dráva Nemzeti Park területe, ezzel is színesítve a környék nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket.

Mohács az ország és egyben az Európai Unió dunai határkikötője a jól kiépített infrastrukturális lehetőségeknek köszönhetően könnyen megközelíthető, bármilyen közlekedési eszközt is válasszon az utazó.

Villány – „A bor városa”

 

Árajánlat

Beutaztatás

Programszervezés

Esküvők, lakodalmak

Céges rendezvények

Családi rendezvények

+36 78 461-819

Árajánlat kérés

(c) 1995-2019 Kalocsa Korona Tours - All rights reserved.

Készítette: Webshop-Center